14 Apr 2014

Games: The Wolf Among Us

Helpompi kertoa tästä pelistä suomeksi kuin englanniksi, koska englanninkielistä arvostelua löytyy joka puolelta. Ja toisekseen, en minä osaa arvostella pelejä/elokuvia/musiikkia oikeasti joten tämäkin on vain enemmänkin katsaus.


Kuten kuvasta näkyy, peli on kerronnallinen ja jokainen päätös jonka pelissä teet tulee muuttamaan pelin kulkua. Ja jos se ei jo tee pelistä pelottavaa niin mikä sitten? Peli on tehty suositusta sarjakuva-sarjasta nimeltään 'Fables'. 

Tarina alkaa lyhyellä kerronnalla taustoista;
Hahmot (=fables) karkasivat satumaasta ja soluttautuivat New Yorkiin ihmisten sekaan sata vuotta sitten. He pysyvät piilossa ihmisiltä taialla, jolla he saavat ihmismuodon. Entinen Iso Paha Susi on kaupungin sheriffi Bigby Wolf, ja hänen tehtävänsä on suojella hahmoja toisiltaan.


Bigbyn työparina toimii Lumikki ja heidän tehtävänään on selvittää kuka sarjamurhaa satuhahmoprostitoituja kaupungissa.
Pidän kovasti Lumikin kontrastista tässä pelissä. Hän toimii Wolfin esimiehenä, mutta Wolf ei halua myöntää olevansa alemmassa asemassa, hän haluaa johtaa tutkimuksia. Lumikki edustaa vahvaa ja itsenäistä naista. Hän ja prinssi erosivat, kun prinssi petti häntä Lumikin siskon kanssa. Lumikki on kuitenkin sympaattinen ja hauska hahmo.


Hauskinta pelistä tekee satuhahmot, jotka ovat kovin tuttuja eri kertomuksista. Kuten esimerkiksi Bigbyn kämppiksenä asuu yksi kolmesta porsaasta, joka on katkera Wolfille että tämä tuhosi porsaan kodin. 
Heidän naapurissa asuu Kaunotar ja Hirviö, tanssibaarissa työskentelee Pieni Merenneito ja Hannu, pormestarina toimii Sleepy Hollow - tarinoista Ichabod Crane. Tuttujen piireistä löytyy myös mm. metsästäjä, konna, Bufkin lentävä apina Oz:ista, Titteli-veljekset. 


Itse aluksi kammosin peliä hieman, mutta uteliaisuus sai minut ostamaan ja onneksi tein niin, koska nyt olen aivan koukussa enkä malta odottaa että neljäs jakso ilmestyy.

Pelissä on yllättävän paljon toiminnallisuuttakin, jos päädyt baaritappeluun ison mörkin kanssa tai otat yhteen metsästäjän kanssa (siihen ei paljoa annettu vaihtoehtoja). Onneksi nekin on tehty yllättävän yksinkertaisiksi ja ihannoin pelin sarjakuvamaista piirrostyyliä. Kurjaksi tehty kaupunki näyttää silti maagiselta.

Suosittelen ostamaan tämän pelin ja kokeilemaan millaista on pitää järjestystä taikaolentojen kaupungissa ja selvittää kiero sarjamurha-mysteeri. 


//

When I first found this game I thought this's too hardcore for me, but then I bought it and thank God I did that, because now I'm totally in love to this game and I can't wait till fourth episode is released.

I recommend everyone who just likes video games to try this game, it's simple but you have cards in your hand and you can decide what you wanna do next. You can make things in your way, but also be careful because you're already scared character in the city and some fables may not like your way to do things.
But you can do what seems best to everyone and especially to you.
I also love all those familiar fairytale characters like Snow White, Beauty and the Beast, magic mirror, Huntsman, Pig, Toad, Little Mermaid, Hans etc.
And erhm.. Sheriff Wolf is one piece of hot meat.
I think I should buy these comic books.

No comments :

Post a Comment

Back to Top