3 May 2017

Tervetuloa kotiin


Tulin aamulla viiden junalla Helsinkiin ja kymmenen aikaan istuin metrossa ja katselin ihmispaljoutta menossa töihin ja kouluun. Itse olin matkalla ensimmäistä kertaa, ilman kiirettä, uuteen kotiini.
Aurinko paistoi Kallion kaduilla, kun kävelin kaupan kautta perässä vedettävän matkalaukkuni kanssa kohti kotia. Tykkään äänestä, kun matkalaukun renkaat kulkevat asfaltilla.

Kotona oli hiljaista, kämppis vielä nukkui, mutta kissat heti huomasivat läsnäoloni. Aloin heti siivoamaan huonettani: irrotin suojakelmut patjoista, petasin vuoteen ja odotin kouluun lähtöä.
Koulupäivä oli aivan turha, mutta istuin siellä kolme tuntia kuitenkin kuuntelemassa laulua.
Matkalla kotiin ostimme Malmilta parsaa ja parsakaalia. Kämppis laittoi kotona parsat uuniin, kun minä lähdin hakemaan kaupasta lohta parsan kanssa. Niin ihana ensimmäinen kototekoinen ateria uudessa kodissa.

Järjestelin vielä huonetta sen verran, että siirsin sängyn ikkunan alle ja nojatuolin nurkkaan. Jotenkin paljon miellyttävämpi ja tilavampi näin.
Inhottaa katsoa noita monia jätesäkkejä edelleen ripoteltuna ympäri huonetta, mutta huomenna aion etsiä kirjahyllylle ja lipastolle paikat, että saan vaatteet ja kirjat pois pusseista.

Iltapäivällä ystävä tulee kylään. Ensimmäinen vieras täällä.

No comments :

Post a Comment

Back to Top